Prvý investor v priemyselnom parku začne výstavbu haly na jar 2011

30.10.2010 Prešov

O vstupe do prešovského priemyselného parku IPZ rokovalo mesto s investorom vyše roka.
Tento investičný zámer 1.9.2010 podpisom zmluvy o prenájme potvrdili štatutárne orgány spoločnosti IPZ Prešov, a.s. a konateľ spoločnosti MSC Elektronics SK, s.r.o. Ing. Miloslav Karaffa. Obe strany sa dohodli na vzájomnej spolupráci pri realizácii investičného plánu v priemyselnom parku, ktorý je majetkom mesta Prešov. Mesto mu ponúklo pomoc s dopravou zamestnancov rozšírením trasy mestskej hromadnej dopravy.

( 29.10.2010 Prešov)D nes sa na radnici stretli s primátorom Pavlom Hagyarim Miroslav Karaffa - konateľ spoločnosti MSC Elektronics SK, s.r.o. a Manfred Schwarztrauber, generálny manažér MSC Vertriebes GmbH z Nemecka, za účelom oboznámenia sa s regiónom a informovania štatutára mesta o postupe etablovania v priemyselnom parku. Manfred Schwarztrauber potvrdil, že v týchto dňoch prebiehajú posledné úpravy prekladu projektovej dokumentácie podľa našich zákonov. Stavebné práce sa podľa jeho slov začnú už na jar.
V priemyselnom parku IPZ Záborské preinvestujú v prvej etape 600 tis. €, neskôr v priebehu piatich rokov vyše 3 mil. €. Dokončiť stavbu výrobnej haly plánuje spoločnosť už do októbra budúceho roku, so súbežnou prípravou budúcich zamestnancov. Prácu by tu malo nájsť v prvej etape približne 100 ľudí. Jedná sa pritom nielen o výrobu, ale aj o výskumno-vývojové aktivity v oblasti riadiacich jednotiek pre elektrárne, v softvérovom inžinierstve, pričom výroba je extrémne náročná na kvalitu. „Budeme hľadať tých najlepších zamestnancov. Perspektíva pre tento projekt je 150 ľudí. Je potrebné vyššie inžinierske vzdelanie a znamená to príležitosť pre mladých odborníkov v oblasti elektroniky a najmodernejších výrobných technológií“, uviedol generálny manažér.
Spoločnosť MSC Vertriebes GmbH už medzitým rozbehla svoju činnosť v priestoroch spoločnosti Elcom, kde zamestnáva do 20 ľudí. V priebehu nasledujúcich troch rokov plánuje expanziu a pridruženie ďalších projektov do výrobnej haly v priemyselnom parku. Plnú sériovú výrobu plánuje investor zahájiť už koncom roka 2011. „So spoločnosťou MSC ako aj s ELCOM-om sme o tomto projekte rokovali takmer rok. Nemecký spoločník je nositeľom know-how, má dlhoročné skúsenosti a je to korektný partner s potenciálom rastu a vytvárania ďalších pracovných miest priamo v Prešove. Naše mesto si vybral aj kvôli kvalifikovanej pracovnej sile a aj kvôli tomu, že Slovensko sa stalo členom Európskej menovej únie“, uviedol primátor mesta Pavel Hagyari.

Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark